Partners

Wil je weten wat er allemaal te doen is in het groen in Rijswijk? Klik op een logo en je vliegt naar de website van de partners van Buitenspel!

Kinderboerderij het Akkertje

Kinderboerderij Het Akkertje is een fijne plek in het bos, waar de stad toch vlakbij is. Voor kinderen is er altijd iets te doen: knuffelen met konijnen en cavia's, de geiten en schapen in de wei aaien, een rondje lopen met een van de ezels. De kinderboerderij ligt in de landgoederenzone tussen Rijswijk en Den Haag en heeft het Rijswijkse Bos als groene buur.

 

Naar de website

De Natuurtuin

De natuurtuin maakt deel uit van het Wilhelminapark. Doel van de natuurtuin is om iedereen kennis te laten maken met de wonderen van de natuur. Je kan rondwandelen in de prachtige heemtuin of een workshop volgen over bijen. Er zijn regelmatig open dagen waar dan verschillende activiteiten voor jong en oud te doen zijn.

 

Naar de website

De schooltuinen

De Schooltuinen liggen op twee complexen in Rijswijk. Onder leiding van een groep vrijwilligers wordt er twee keer per week lesgegeven in groente en bloemen kweken.

Naar de website

Landgoederen

De Landgoederenzone is een groene zone, die aan de noordzijde van Rijswijk is ingebed in stedelijk gebied. De Landgoederenzone bestaat uit 7 voormalige buitenplaatsen (De Voorde, Overvoorde, Steenvoorde, Te Werve, Ter Nieuburch, Den Burch en Welgelegen) en 3 parken (Kruisvaarderspark, Julianapark en het Rijswijkse bos), sportvelden en een kinderboerderij. Een groot deel van dit gebied is voor het publiek toegankelijk.

Naar de website

IVN

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal

Naar de website

Speeltuin Buvelio

Buvelio is een wijk- en speeltuinvereniging en een afkorting van buurtvereniging Lindelaan en omgeving. Buvelio bestaat 70 jaar! Ongeveer 200 gezinnen uit Rijswijk en omgeving zijn lid van de vereniging. Ook peuterspeelzalen en basisscholen, niet alleen uit Rijswijk maar ook uit Den Haag en omstreken bezoeken graag deze speeltuin.

Naar de website

Speeltuin Inter Amicos

Inter Amicos is als speeltuinvereniging al meer dan 60 jaar een begrip in de Bomenbuurt van Rijswijk.

Naar de website

Haaglanden Beweegt

Haaglanden Beweegt zet mensen in beweging. Dat doet zij door Sport, natuur, cultuur en gezonde leefstijl

Naar de website

Don Bosco

Don Bosco Rijswijk is een Multicultureel Jeugdcentrum met jeugd activiteiten, tussenschoolse opvang, en zalen verhuur, gericht op Rijswijk en Den Haag. Met instuifdagen tijdens de schoolvakanties, en het Vakantiebos in de grote schoolvakantie. Het centrum beschikt over veel faciliteiten binnen en buiten, waardoor het zeer geschikt is voor jeugd, groepen, en familiefeesten.

NAAR DE WEBSITE

De Ontdekkers

De Ontdekkers doen coole, nieuwe dingen en zijn lekker actief bezig. Want er valt van alles te ontdekken op het gebied van cultuur, sport, natuur, taal en techniek! 

Naar de website

Hart voor Voeding

Hart voor Voeding neemt je van grond tot mond mee op avontuur: Ontdekken waar je eten vandaan komt, vieze handen durven maken, buiten bezig in de moestuin. Zaaien, planten en verzorgen. Zien, ruiken en proeven wat er groeit. En in de keuken lekker eten toveren van verse producten. Leren over smaken en wat goed voor jou en voor de aarde is.

Naar de website

Gemeente Rijswijk

In een stad vervult het groen meerdere functies. Groen maakt een stad aantrekkelijk om te wonen, te werken en te recreëren. Groen vervult een belangrijke functie voor de natuur (planten en dieren). Het groen heeft een positief effect op het leefklimaat in de stad en de gezondheid van onze inwoners. Kortom al dat groen maakt Rijswijk tot een prettige stad.

NAAR DE WEBSITE

© 2019
degroep.nl