Met het programma Buitenspel maken kinderen spelenderwijs kennis met de natuur en met sporten en bewegen ìn de natuur. Dit kan zowel op school als in de vrije tijd. Lekker buitenspelen in de vele groene plekken in Rijswijk. Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen bijvoorbeeld meedoen met de Ontdekkers. En er zijn twee keer per week activiteiten op het Cruyff Court.

De Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor (kwetsbare) kinderen, overal ter wereld. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, de Cruyff Courts en Schoolpleinen14 krijgen kinderen de ruimte.

Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

In Rijswijk ligt het Cruyff Court aan de Klaroenstraat. Er zijn activiteiten voor kinderen van 4 tot 18 jaar onder leiding van een beweegcoach van Haaglanden Beweegt.

  • Woensdag van 12.30 uur tot 14.30 uur
  • Vrijdag van 15.30 uur tot 17.30 uur
    M.u.v. de vakanties

Natuurbelevingskaarten

Met de natuurbelevingskaarten ga je samen met jouw (klein)kinderen op avontuur in de buitenlucht. De natuurbelevingskaarten zijn eenvoudig en om op avontuur te gaan heb je weinig voorbereiding en materiaal nodig. De meeste activiteiten zijn voor alle seizoenen geschikt. Hier vind je de natuurbelevingskaarten.

Lekker Buiten

De folder “Lekker Buiten” legt uit waarom buitenspelen goed is voor de ontwikkeling van kinderen en waarom het belangrijk is te weten hoe je eten groeit. Op de “groene kaart” zijn groene plekken in Rijswijk aangegeven die geschikt zijn om met jonge kinderen van de buitenlucht te genieten. 

© 2019
degroep.nl