Activiteiten

Hier zijn verschillende activiteiten te vinden op het gebied van natuur. Er zijn activiteiten voor scholen, hier kan een klas of school zich opgeven. Daarnaast zijn er ook activiteiten waar je aan mee kan doen of jezelf kan opgeven als naschools programma. 

De Ontdekkers

De Ontdekkers is een programma van de gemeente Rijswijk. Team Brede Impuls organiseert ieder schooljaar activiteiten in de vakantie en na schooltijd. Kinderen van 2-12 jaar krijgen zo alle kansen om hun talenten te ontdekken! Ze kunnen Freerunnen, spelletjes doen in de natuur, natuur fotografie en spelletjes doen om te ondersteunen in de ontwikkeling m.b.t. motoriek en samenwerking van kinderen.

Houd daarom de website van de Ontdekkers goed in de gaten!
www.ontdekkersrijswijk.nl

De Vrijbuurters 

Dat is iets nieuws! Dit zijn activiteiten in samenwerking met Buurt- en Speelvereniging Inter Amicos, de Bomenbuurt Rijswijk en Norlandia Kinderopvang. in mei en juni 2019 zijn we bezig met het thema natuur en groep. Bij Inter Amicos zijn twee groepen kinderen aan het ondersteunen bij de aanleg van een moestuin. Daarnaast leren de kinderen over planten, zaden, groente en fruit. Er is een peuterles en een naschoolse les. Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van de Vrijbuurters? Volg ze dan op Facebook of wordt vrienden met 'Programmacoördinator Bibi' op Facebook. 

Gezonde leefstijl, muziek en natuur in Steenvoorde

Bewonersorganisatie Steenvoorde Zuid, Up Kinderopvang en de Petrusschool werken samen in een impulsproject. Met als doel kinderen op te laten groeien in een gezonde en veilige omgeving. 

Het project is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 14 jaar. Per periode vinden er verschillende activiteiten plaats, o.a. sport, natuur & muziek. In verschillende leeftijdsgroepen worden de activiteiten aangeboden worden. De activiteiten vinden plaats na schooltijd en zijn beschikbaar voor de gehele wijk. De activiteiten vinden plaats op dinsdag van 16.00 – 17.00 uur en op woensdag van 13.30-14.30 uur op de Petrusschool, Johan Brouwersstraat 2 in Rijswijk. Deze lessenreeks duurt tot 10 juli 2019. In schooljaar 2019-2020 zijn er weer nieuwe lessenreeksen en thema's. 

Geïnteresseerd? 

Opgeven kan via: http://bit.ly/sportennatuurproject, of neem contact op met Programmacoördinator Monika de Vreede, m.devreede@haaglandenbeweegt.nl  of 06-19410310.

Op dit moment zijn er nog enkele plekken beschikbaar op de woensdagmiddag er worden sport & natuurlessen (natuursprong) aangeboden voor kinderen van 4- 6 jaar oud. De sport & natuurlessen op de dinsdagmiddag zijn vol qua aanmeldingen.

Houd op Facebook, Programmacoördinator Monika de Vreede in de gaten, de naschoolse activiteiten die na de zomervakantie van start zullen gaan worden hier op bekend gemaakt. 

© 2019
degroep.nl