De Rijswijkse Afvalrace

Op 4 november is de Afvalrace Rijswijk officieel afgetrapt op alle deelnemende scholen. Dit schooljaar gaan de Petrusschool, De Voorde (Kentalis), de Wethouder Brederodeschool en de Rehobothschool de strijd met elkaar aan om uitgeroepen te worden tot schoonste school van Rijswijk.

Een belangrijk onderdeel van de afvalrace is het adopteren van een gebied rondom de school. De leerlingen zorgen er het hele schooljaar voor dat dit gebied schoon wordt en blijft. Voor het opruimen van zwerfafval krijgen ze van de gemeente materialen, zoals prikkers, vuilniszak ringen, handschoenen en een hesje.

Leden van de Zwerfafvalbrigade houden bij hoe de gebieden worden schoongehouden. Naast het schoon houden van een stukje Rijswijk bevat het programma onder andere een gastles en een locatie bezoek bij Avalex.

Aan het eind van het schooljaar wordt de Afvalrace afgesloten met de bekende Afvalrace op de schoolpleinen van de deelnemende scholen.

Organisatoren van de race zijn gemeente Rijswijk, Haaglanden Beweegt, Sport Heroes, de Kinderrechtencoach en Helden van de Natuur. De race is een onderdeel van de campagne Rijswijk Schoon, waarmee de gemeente de strijd aan gaat tegen zwerfafval en andere vormen van vervuiling van de leefomgeving.

Meer hierover weten? Neem contact op met a.vanravenswaaij@sportheroes.nl

 

© 2019
degroep.nl