De Groene Karavaan

De Groene Karavaan is een groene bakfiets met planten en informatiemateriaal die door Rijswijk trekt. Als er in een wijk, buurt of straat een groene activiteit georganiseerd wordt, zoals tuintjes langs gevels of een moestuin bij een kinderspeelplaats, dan is de Groene Karavaan erbij. Met de Groene Karavaan willen we jong en oud laten zien hoe belangrijk het is om de tuin groen te maken. Steen eruit, plant erin!

Voor kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals:

  • Blije bijen bloembollen (zaadbommetjes) maken die je later zelf weg kan gooien in het park of in de tuin (of in de tuin van de buren). Eigenlijk overal waar het wel wat vrolijker met bloemen mag worden
  • Vogelhuisjes schilderen of maken
  • Kijkdoos maken, waarin je met allerlei materiaal je droomtuin kunt ontwerpen

Een aantal enthousiaste vrijwilligers die van natuur houden, geeft uitleg over wat je kunt doen om het regenwater op te vangen of langzaam in de bodem te laten zakken. Dat is belangrijk omdat er steeds vaker meer regen valt en het ook warmer wordt in de zomer.

Ook wordt er verteld hoe je meer insecten en andere dieren in de tuin of op het balkon kunt krijgen. Als je bloeiende bomen, heesters en planten in je tuin of op het balkon zet, help je de insecten, vogels en andere dieren.

De Groene Karavaan is een initiatief van het Platform Groen in Rijswijk, een club van mensen die allerlei activiteiten in de stadsnatuur organiseren, en één van de belangrijkste activiteiten van Operatie Steenbreek Rijswijk.

© 2019
degroep.nl