Partners

Wil je weten wat er allemaal te doen is in het groen in Alphen aan den Rijn en omgeving kan je hier met een klik op het logo naar de website van de partners van Alpha Rangers.

IVN Alphen aan den Rijn

IVN is een landelijke organisatie die mensen betrekt bij natuur, landschap en leefomgeving. Met natuureducatie willen we het belang van een duurzame, groene leefomgeving behartigen. Nu en in de toekomst. Extra aandacht hebben we voor de relatie tussen kind en natuur, die versterkt wordt door speelse natuureducatie.

 

Naar de website

Natuurmonumenten Nieuwkoop

Natuurmonumenten maakt zich sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die wij beheren, maar ook daarbuiten.

 

Naar de website

Staatsbosbeheer Bentwoud

Het Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied in de Randstad, tussen Zoetermeer en Boskoop. De afgelopen jaren zijn er 2,5 miljoen bomen en struiken geplant en is 80 kilometer aan wandel- en fietspaden aangelegd. Het Bentwoud is met ruim 800 hectare het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad.

 

Naar de website

Jeu de Boer

Recreatieboerderij Jeu de Boer ligt vlakbij twee natuurgebieden het Spookverlaat en het Rietveld. Op loopafstand kan men varen en vissen. Over de polderdijk met prachtige vergezichten en mooie zonsondergangen kan men heerlijk wandelen. Geniet van de dieren in de wei en de vele weidevogels.

 

Naar de website

Kaasboerderij Lena’s Hoeve

 In 1880 legde Lena Maria Jonker de eerste steen voor Kaasboerderij Lena's Hoeve. De Kaasboerderij en melkveehouderij is sinds 1912 een familiebedrijf. In 2018 is de nieuwe accommodatie 'De Lena' gebouwd, een mooie locatie voor Kinderfeestjes en vergaderingen.

 

Naar de website

Proeftuin van Holland

Gelegen in het Groene Hart van Nederland, centraal tussen de grote steden, ligt een unieke locatie voor uw recreatieve en natuureducatieve activiteiten. De Proeftuin van Holland is een informatief en educatief centrum voor én over de sierteeltsector voor professioneel gebruik en met recreatieve mogelijkheden voor de consument.

 

Naar de website

Alphen Beweegt

Natuursprong is een programma waarbij kinderen op een uitdagende en actieve manier kennismaken met de natuur. Het programma wordt uitgevoerd door buurtsportcoaches van Alphen Beweegt

 

Naar de website

Goed Bezig

Een gezonde jeugd begint bij de omgeving van het kind. ‘Goed Bezig!’ is het lokale gezicht van de JOGG aanpak in Alphen aan den Rijn, en heeft als doel een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren te creëren. Een omgeving waarbij kinderen voldoende bewegen en gezond eten en drinken om zo overgewicht te voorkomen.

Naar de website

Avifauna

In Avifauna is er voor iedereen iets te beleven. Australische honingpapegaaien voeren, kijken bij het voeren van de pinguïns en pelikanen. Verschillende vogels tussen het groen van de Filipijnse jungle ontdekken. Sierlijke flamingo’s bekijken in het Cubaanse brakwatermoeras.

Naar de website

Archeon

Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het  Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland

 

Naar de website

© 2019
degroep.nl